Menu Sluiten

Takels


Takels

Informatie over takels.

De takel is een eenvoudig werktuig. Het is een hijswerktuig samengesteld uit katrollen, of met kettingen en kettingwielen. Takels zijn machines die worden gebruikt om lasten te heffen of te laten zakken.

 Zij kunnen met de hand worden bediend, elektrisch of pneumatisch worden aangedreven. Zij zijn ook gemaakt van ketting, vezel, staalkabel of andere materialen. Om een takel te bedienen, moet de last worden opgehesen of neergelaten tot de eindlocatie. Het meest voorkomende type takel is echter een elektrisch bediende takel.

Een takel is een mechanisch apparaat dat lasten optilt en laat zakken.

Een takel heeft drie basisafmetingen: haak van midden naar midden, liftsnelheid, en aantal vallen. De laatste twee metingen worden gebruikt om te beschrijven hoeveel lading een bepaald model kan tillen. Het aantal vallen is de afstand tussen de hoofdhaken en de staaldraadtrommel.

De bouwplaat specifieke takel is ontworpen om grotere, zwaardere lasten te verplaatsen.

Elektrisch aangedreven takels worden bediend door het activeren van een besturingsapparaat. Dit besturingsapparaat bevat een reeks hendels en drukknoppen die een elektrische motor bekrachtigen.

De kracht wordt dan overgebracht op de overbrenging van de takel, die de hijshaak beweegt. De bedieningsorganen voor het neerlaten en hijsen kunnen zijn voorzien van pijlen of andere merktekens om de positie van de last aan te geven. Zodra de last is gehesen, moet het bedieningsorgaan uit het systeem worden verwijderd.

Info over takels

Gegevens over Takels

Wat kunnen we nog vertellen over takels.

Bij correct gebruik zijn takels een complex stuk gereedschap. Om ongevallen te voorkomen, moeten zij regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Juiste opleiding en toezicht zijn vereist om de veiligheid van de werknemer die de takel gebruikt, te waarborgen.

Het juiste gebruik van takels is belangrijk. Al het personeel moet worden opgeleid in veilig gebruik, en alle handelingen moeten volgens de instructies worden uitgevoerd.

Meer info over takels nu op vabotec.com.

Tags

Aanbod Takelsleveranciers | Advies Takels | Gebruiksaanwijzig Takels | Gebruiksvoorwaarden Takels | Handkettingtakels Toebehoren | Handtakels | Hijsen Objecten |