Menu Sluiten

Loopkatten


Loopkatten

Informatie over Loopkatten.

Een loopkat is een karretje dat over een rail loopt en voorzien is van een hefinrichting om lasten op te tillen. Een loopkat loopt boven op de giek van een kraan, of over een balk die er loodrecht op kan bewegen. Een loopkat kan grote oppervlakken bestrijken.

Een elektrische motor drijft een loopkat aan, en de loopkatten worden aangedreven door een wormwiel. De werkomstandigheden en het type kraan zijn van invloed op de rijsnelheid. De haalketting drijft de takel aan en trekt handbediende takelkatten.

Een duwloopkat is verstelbaar voor verschillende balkbreedtes en kan overal op de kraanbaan of ligger gemonteerd worden.

Een duwloopkat is geschikt voor lage bouwhoogtes en de gesmeerde kogellagers zorgen voor een lage rolweerstand bij het duwen en trekken van de last.

Gemotoriseerde loopkatten worden vanaf de grond bediend door de operator, die langs de rail loopt. Een bedieningscabine kan aan de zijkant van de loopkat worden gemonteerd als met de loopkat over lange afstanden of over steil terrein moet worden gereden.

Een mechanische loopkat is te verstellen voor verschillende balkbreedtes en kan overal op de kraanbaan of ligger gemonteerd worden. Het is geschikt voor lage bouwhoogtes en de gesmeerde kogellagers zorgen voor een lage rolweerstand bij het duwen en trekken van de last.

De rijeigenschappen en de hijseigenschappen van de loopkathefwerktuigen zijn de belangrijkste overwegingen. Bij de loopkathefwerktuigen zijn de rijeigenschappen echter het belangrijkst. Dit type wordt vaak gebruikt in combinatie met geveerde takels.

Info over loopkatten

Bericht over Loopkatten

Een loopkat is een over een rail rijdend wagentje met een lier of takel om lasten te verplaatsen.

Een loopkat rijdt meestal over de giek van een hijskraan of over een balk die loodrecht op zichzelf verplaatst kan worden. Zodoende kan een loopkat een groot gebied bestrijken.

Een loopkat wordt vrijwel altijd bewogen door een elektromotor, die met een wormwielkast de loopwielen aandrijft. De rijsnelheid is afhankelijk van de werkomstandigheden en het kraantype. Handbewogen takelkatten worden aan de haalketting, die de takel aandrijft, voortgetrokken.

De motortakelkat wordt vanaf de grond bediend, waarbij de bestuurder met de kat meeloopt. Wanneer de loopkat over grote afstanden verreden moet worden zoals bij hangbanen of over moeilijk begaanbaar terrein wordt opzij van de loopkat een bestuurderscabine gemonteerd.

Meer info over loopkatten nu op vabotec.com.

Tags

Aanbeveling Loopkatten | Dealers Loopkatten | Elektrisch Bediende Loopkatten | Expert Loopkatten | Levering Loopkatten | Levertijd Loopkatten | Loopkat Elektrisch Voortbewegen |